Υλικά:
- 1 Πολύ μικρό κουνουπίδι (μέχρι 300 γραμμάρια) κομμένο σε μπουκετάκια καλά πλυμένα
- 1 Πολύ μικρό μπρόκολο (μέχρι 300 γραμμάρια) κομμένο σε μπουκετάκια καλά πλυμένα
- 3 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 Μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 1 Κουταλάκι πελτέ (κατ' επιλογήν)
- 1 Καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη από τους σπόρους της και κομμένη σε 3 φέτες κατά μήκος
- 1 Πατάτα μεγάλη κομμένη
- 4 Κουταλιές ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- ½ Ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
- Αλάτι και πιπέρι
Εφόσον ετοιμάσουμε πρώτα όλα τα υλικά μας ξεκινάμε τη προετοιμασία του μαγειρέματος
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το 1/3 λαδιού και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες.
- Τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε και τις πατάτες.
- Ακολούθως ρίχνουμε το κουνουπίδι το μπρόκολο και την πιπεριά ανακατεύοντας .
- Στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε, και αδειάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε και ½ ποτήρι νερό αφήνοντας το φαγητό να βράσει περίπου για 45 λεπτά.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου