Το πιο θρεπτικό και ελαφρύ φαγητό του χειμώνα
♨♨♨♨♨♨ ☆☆☆ ♨♨♨♨♨♨
- 500 Γραμμάρια πετρόψαρα καθαρισμένα και απολεπισμένα
- 1 Πατάτα κομμένη σε κύβους
- 3 Κολοκυθάκια μικρά ή 1 μεγάλο κομμένο σε κύβους
- 1 Κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και λεμονοπίπερο
- Μπούκοβο προαιρετικά
- 1/2 ποτήρι λάδι
- Σε μία κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε τα ψάρια και τα βράζουμε για μία ώρα
- Όταν τελειώσει το βράσιμο σουρώνουμε τον ζωμό τους.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα αγκάθια.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, και τα καρότα σοτάροντάς τα μέχρι να γυαλίσουν και τα σβήνουμε με 1 ρακοπότηρο κρασί
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τον ζωμό από τα ψάρια και τα λαχανικά μας (μέ λίγο μούκοβο)
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, λεμονοπίπερο και το λάδι βράζοντας την ακόμη για 7 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην σούπα και τα ψάρια (καθαρισμένα χωρίς τα αγκάθια τους).
- Όταν κρυώσει την περνάμε στο μούλτι για να πάρουμε μία ομοιογενή
- σούπα
Tips:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου