ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΤΡΟΨΑΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το πιο θρεπτικό και ελαφρύ φαγητό του χειμώνα
♨ 

      Υλικά:
  • 500 Γραμμάρια πετρόψαρα καθαρισμένα και απολεπισμένα
  • 1 Πατάτα  κομμένη σε κύβους
  • 3 Κολοκυθάκια μικρά ή 1 μεγάλο κομμένο σε κύβους
  • 1 Κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και λεμονοπίπερο
  • Μπούκοβο προαιρετικά
  • 1/2 ποτήρι λάδι

       Παρασκευή:
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε τα ψάρια και τα βράζουμε για μία ώρα
  • Όταν τελειώσει το βράσιμο σουρώνουμε τον ζωμό τους.
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα αγκάθια.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, και τα καρότα σοτάροντάς τα μέχρι να γυαλίσουν και τα σβήνουμε με 1 ρακοπότηρο κρασί
  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τον ζωμό από τα ψάρια και τα λαχανικά μας (μέ λίγο μούκοβο)
  • Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, λεμονοπίπερο και το λάδι βράζοντας την ακόμη για 7 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην σούπα και τα ψάρια (καθαρισμένα χωρίς τα αγκάθια τους).
  • Όταν κρυώσει την περνάμε στο μούλτι για να πάρουμε μία ομοιογενή
  • σούπα
       Tips:
  • Συνοδέψτε αυτή την ντελικάτη σούπα με κρουτόνς


     Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις